Isnin, Jun 13

Surat berhenti kerja


June 13, 2011.


Auntie Anne’s,
KL Sogo,
190, Jalan TAR,
501000 Kuala Lumpur, Malaysia.



Resignation Letter

To whom it may concern,


It is with both regret and anticipation that I submit this letter of resignation, effective June 18, 2011.

The reason of my resignation is because I got an opportunity to resume my studies.

It has been a genuine pleasure for working for Auntie Anne’s during the past one month. The work has been challenging and splendid, and I have thoroughly enjoyed working with my fine colleagues.

Thank you for allowing me to serve Auntie Anne’s and for providing me with this opportunity. I wish Auntie Anne’s continued success in all its endeavours.




Sincerely,




Nourul Syaqienah binti Ruslan.


****

- terdapat beberapa penipuan dalam surat di atas. cari. -

biasalah tekanan kerja. sedikit sebanyak saya sebenarnya tertekan dengan kak mas, supervisor saya. bukan sekadar tekanan dengan customer dan beban kerja yang meletihkan saja. kak mas berjaya membuat telinga saya sakit dek suara nyaringnya. mata dan hati saya juga sakit dan panas bila-bila dia ada. 

kehkehkeh. 

oh bukan sebab kak mas saya berhenti kerja. memang saya nak resume study [konon]. maklumlah dah nak final exam dah pun. short sem dan nak habis rupanya. tak sedar cepat betul masa berjalan. 
[konon-konon nak fokus study].

saya tanya kak mas tempoh hari tentang surat berhenti kerja.

saya: kak mas, surat tu  nak buat dalam bahasa apa?
kak mas: tak kisahlah. bahasa arab, tamil ke. 
saya: ok. saya buat dalam bahasa arab. [ingat aku tak reti ke?] *berlagak*

semalam saya tanya kak ida dengan wani nak buat dalam bahasa apa. [kak ida and wani are my colleagues]

saya: kak ida, surat berhenti kerja nak buat dalam bahasa apa?
kak ida: tak kisah bahasa apa pun.
saya: kak mas cakap dalam bahasa arab dengan tamil pun boleh. saya buat betul-betul kang.
kak ida: ha awak buat je bahasa yang dia tak faham. biar padan muka dia.
wani: kau buat english lah. baru nampak educated sikit.
saya: itulah. geram rasa. aku rasa nak bagi je dalam arab. biar dia sentap sikit. *berlagak*
semua tergelak menganjing kak mas. kehkehkeh.
saya: saya buat bahasa indon je lah. kahkahkah. 



baru saya tahu kak mas ni warganegara malaysia rupanya. heh. baru nak halau dia balik indon. 

terpaksa buat surat kalau tidak nanti tak dapat payment.

siapa-siapa yang nak tiru surat ini bolehlah berbuat demikian. mana lah tahu nak dijadikan contoh ya dak. bunyi macam bagus je kan. kalau ada salah grammar ke apa, maaflah. dah lamo tak cakap omputih. den orang kampung yo. amaran, surat ini tidak mengikut format.



nota kaki: siapa habiskan sabun lifebuoy aku?! *mengamuk*






2 ulasan:

Abul Akmal Arif Bin Anuar berkata...

Resignation Letter

To whom it may concern,......effective June 18, 2011.The reason of my resignation is because I got an opportunity to resume my studies......Nourul Syaqienah binti Ruslan.

ini sahaja yang aku rasa betul
kahkahkah

nousya berkata...

hahahah
sebenarnya malas gila nak buat surat ni ha