Sabtu, Julai 30

tinggalkan sekejap cerita juni, noh

bercakap sebagai seorang aku ;

i'm always torn between wanting to tell my story to everyone and let them know exactly what is in my head or keeping it to myself, like now. sungguh aku perlu bercakap dengan seseorang tapi seperti biasa akhirnya aku akan simpan saja dalam hati dan tak terluahkan. dan aku tak tahu nak luahkan kepada siapa. takut mengganggu, aku diamkan saja. sakit juga bila ditahan-tahan apa yang dirasa ni. sebenarnya aku tak tahu apa perasaan aku. bercampur aduk tapi lebih kepada sedih.

banyak lagi aku nak luahkan, tapi biarlah setakat ini dulu. anyway, who cares about me?

***
esok aku akan ke seremban. menghadiri majlis pernikahan lelaki yang pernah melamar aku dulu. katanya masih berminat nak jadikan aku isteri. tapi isteri nombor dua. aku tolak awal-awal.



***

PESAN: selamat berpuasa dan mari berpesta ibadah. oh ya, aku nak berhiatus dan aku hentikan sekejap cerita juni noh. sebab aku tengok dah macam rojak pulak.

Rasulullah sallallahu alaihi wassalam bersabda ;
“Sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadhan dengan penuh keimanan dan mengharap ganjaran Allah, diampunkan dosa-dosanya yang telah lalu” (Hadis riwayat Al-Bukhari).



Ramadhan mode : ON.

6 ulasan:

Abul Akmal Arif Bin Anuar berkata...

dah kahwin dah dia
tahniahlah ahahaha

aku perasan semenjak dua ini online pakai emel yahoo sahaja
ahahah sadis sadis

Abul Akmal Arif Bin Anuar berkata...

aku kalau semua benda dalam otak, aku nak tulis
alamat serabutlah blog aku itu
kahkahkah

nousya berkata...

selamat dah dia.

siapa yg on9 emel yahoo? oh btw, ym aku dah pulih

blog ni lintang pukang. esok lusa aku delete ini blog.

Abul Akmal Arif Bin Anuar berkata...

bukan kau online pakai emel yahoo ke
sebab aku tengok tak boleh nak sent audible bagai

tak payah mengada-ngada nak delete
siku nak ?

nousya berkata...

tak.
entah
kenapa tak boleh?

siku lah abul, siku lah

salemaziz berkata...

hehehe..