Sabtu, Februari 11

februari

bulan februari hadir dan selalunya kita payah melihat hujan turun dan jatuh membasahi isi alam dalam turutan hari yang lama. adakalanya berminggu panas mencengkam. hangat memijar dan awan tebal berkepul-kepul terapung di langit tinggi yang biru. bahang. setiap petang terasa hari seperti panjang untuk dilabuhkan. apa pun, jangan marahkan terik mentari. atau mendengus menyesali hidup di sini. panjatkan syukur kerana tika ini ada sisi bumi yang lain dinginnya boleh membawa mati.

3 ulasan:

PENCONTENG berkata...

Tuhan, aku mohon untuk sederhana sederhana sahaja.

qiqie oooo qiqie, terima kasih atas ucapan dan doa sempena hari lahirku.

moga berkah hidupmu. Amiin.

PENCONTENG berkata...

tapi itu lah, kekadang aku menyusahkan hidup korang jugak. cthnya nak drop moot n nak add ungs hari itu.

sori ye.

fam law tutorial aku tak leh la rabu 10-11. ada usul fiqh.

nousya berkata...

ala, maknanya aku xde geng tutor weh :((((